четвер, 17 листопада 2016 р.

Тема: Василь Королів-Старий. Короткі відомості про письменника та його фантастичні казки. Образи фантастичних істот, створені уявою автора на основі українського фольклору. «Хуха-Моховинка». Добро і зло в казці
Мета: ознайомити учнів із життям і творчістю В.Королева – Старого, розкрити зміст казки  «Хуха-Моховинка»,   формувати вміння вдумливо та виразно читати казку, оцінювати вчинки персонажів з позиції гуманізму, розрізняти героїв – носіїв добра і зла;
 розвивати мовлення учнів, критичне мислення, уяву;
виховувати доброту,порядність, чуйність, уважне ставлення до ближнього, прищеплювати бажання робити добро як спонуку до позитивної життєдіяльності.
Обладнання: портрет Василя Королів-Старого, записи на дошці, мультимедійна дошка,  проектор, презентація, аудіо запис,  картки.
Тип уроку: урок засвоєння нових знань.
Міжпредметні зв’язки: зарубіжна  література.
Цілепокладання:
Учні повинні знати: біографічні дані Василя Королів-Старого, зміст казки «Хуха-Моховинка»,  трактування нечистої сили у фольклорі та авторське тлумачення.
Учні повинні  вміти: виразно читати казку та  переказувати її, давати оцінку описуваним подіям,  коментувати вияви добра і зла  у вчинках казкових героїв.
Епіграф: Зло, немов хвиля, б’ється об берег і повертається назад.

                                                                                          Г.Сенкевич

Немає коментарів :

Дописати коментар